O Nas
Wszystko zaczęło się w Wiedniu, kiedy zachwyciłem się wspaniałą kawą
Każdy dzień właściciel Aruko pan Grzegorz Trzepiński rozpoczyna w swojej palarni kawy.
Szukałem swojego miejsca przez lata, działałem w wielu branżach, a przy okazji dużo podróżowałem. Pewnego dnia w Wiedniu zachwyciłem się wspaniałą kawą, którą podano mi w jednej kawiarni. Pierwszy kontakt z tą kawą wywołał u mnie konsternację i zdziwienie, bo ta kawa nie smakowała jak kawa. To nie był brak smaku to kwestia przyzwyczajenia do popularnych kaw.
Zacząłem zgłębiać temat, zainteresowałem się kawą i procesem wypalania ziaren kawy i uznałem, że uruchomię palarnie kawy. Od początku koncentrowałem się na wykorzystaniu najlepszego sprzętu w branży, zbudowanego na zamówienie, aby zapewnić spójny styl palenia, podkreśleniu wyjątkowych, a czasem subtelnych niuansów kawy, którą wypalamy. Od pozyskiwania kawy, poprzez wypalenie staramy się zapewnić naszym klientom jak najlepsze wrażenia i niezawodny produkt.
Podajemy jedną
z najlepszych kaw!
Pozyskujemy wyłącznie w 100% identyfikowalną, sezonowo produkowaną kawę Arabikę, która jest najwyżej oceniana zgodnie z wysokimi standardami i zawsze pozyskiwana w najbardziej etyczny i zrównoważony sposób.
Pozwól sobie na dobrą jakość kawy. Jesteśmy oddani naszemu produktowi, naszemu zespołowi i naszym klientom i kochamy to, co robimy!
Od wielu lat Polacy wciąż odkrywają, że kawa nie jest już definiowana po prostu w kategoriach „niewartościowej” i „zwykłej”, ale raczej uświadamiają sobie, że kawa jest owocem i powinna być wyczuwalna w filiżance. To połączenie wielu bogatych i różnorodnych kryteriów począwszy od kraju produkcji, metody obróbki, starannej selekcji i odpowiedniego wypalenia.
Nasze podejście polega na zwracaniu uwagi na szczegóły w każdym obszarze i jest to dla nas podstawowa wartość. Kawa nigdy jeszcze nie była tak dobra, to wybór najlepszego profilu i metody wypalania. To jakość, a nie ilość, którą doceni każdy klient.